SSM PRODUKT AB

Våra maskiner och delar tillverkas i Sverige i vår fabrik (med några undantag).
Vi försäkrar att produkterna är av hög kvalitet och har testats noggrannt.

SSM fabrik

Kontakta oss

Vi finns normalt tillgängliga måndag-fredag mellan 08:00 och 16:00. Du som är intresserad av att köpa våra produkter, få service eller reparation utförd på dina SSM maskiner, hör gärna av dig till oss eller en av våra internationella agenter. Om en maskin verkar behöva service, skicka hit maskinen (med skridskohållaren) så ser vi över den och återkommer med pris innan vi påbörjar servicen. Vi behöver alltid din kontaktinformation (namn, telefon, e-mail och adress).

Det finns nu möjlighet att få en slipkurs hos oss på fabriken för en mindre kostnad. Om du skulle ha frågor angående slipning, ring eller skriv till oss så ska vi göra vårt bästa att svara på dina frågor. Vi rekommenderar att du tittar på våra instruktionsfilmer. Vår kontaktinformation hittar du längre ner på vår hemsida.

Besök oss

Vår historia

Skridskoslipmaskinen SSM-2 har funnits sedan i slutet av 60-talet då den konstruerades av Rune Gustavsson, då verksam på Osmund Fabriks AB i Uppsala. Han blev via Kurt Jäderström (också på Osmund) kontaktad av det lokala ishockeylaget som inte var nöjt med den skridskosliputrustning som fanns tillgänglig på marknaden. Man ville att Gustavsson skulle göra en helt ny design. Resten är historia. 10 år senare, i början av 80-talet, bröt sig Gustavsson och Jäderström ur Osmund och bildade ett eget företag, SSM Produkt AB som sedan dess i egen regi tillverkat och sålt skridskoslipmaskiner och nitmaskiner. Företaget som alltsedan starten har legat i Uppsala har för närvarande åtta anställda varav flera är från Gustavssons släkt.

Vår produktlinje har ökat med åren, idag erbjuder vi en komplett lösning för slipning av skridskor. Försäljningen sker idag över hela världen men främst inom Norden, Ryssland och övriga Europa. SSM Produkt AB är numera också representerat i Nordamerika.

Vår nuvarande situation

Varje år dyker det upp någonting nytt inom skridskoslipningen som vi måste anpassa oss till, det kan vara allt från nya skridskomodeller som är svåra att slipa till nya tekniker som vi måste fundera över. Vi strävar alltid efter att göra våra maskiner till de bästa på marknaden. År för år gör vi mindre modifikationer i vår produktlinje för att den ska vara så nära perfektion som möjligt. När du använder en maskin från SSM ska du veta att konstruktionen har gått igenom många år av tester.

Det kan vara bra att veta att de nya produkter och modifikationer som vi tar fram mestadels är kompatibla med äldre versioner av våra produkter. Ifall du skulle behöva/vilja byta en del på en maskin så passar oftast den senaste modellen. Vi fortsätter även att uppdatera vår produktlinje med nya eftersökta produkter. Detta för att hålla vår position som ett av de största märkena i världen inom marknaden för skridskoslipmaskiner.